Ainontie 10

01630 Vantaa

Viemärin kuvaus

Tilaa meiltä viemärin kuvaus, saat henkilökohtaisen videoanalyysin kaupan päälle.

Omakotitalon kartoituskuvaus maksaa 85 euroa, sisältäen arvonlisäveron. (Jos haluat raportin, kartoituskuvaus maksaa 220 euroa.)

Taloyhtiön kartoituskuvaus maksaa 255 euroa, sisältäen arvonlisäveron ja raportin kuvauksesta.

Tiedätkö missä kunnossa viemärisi ovat?

Tilaa viemärikuvaus

Viemärin huolto ja kuvaus viemärikameralla

Huoneiston viemärit on hyvä huoltaa säännöllisesti. Viemärin kunto tulisi tarkistaa viemärikameralla noin 10 vuoden välein.

Etenkin keittiön viemäri tukkeutuu helposti muun muassa rasvasta ja roskasta. Jos viemäriputkeen kaadetaan viemärin avaus ainetta, se haurastuttaa tiivisteitä ja valurautaisia putkia.

Olemme havainneet paljon rakenteellisia ja käytöstä johtuvia ongelmia valurauta-, betoni-, saviruukku- ja muoviviemäreissä.

Näitä ongelmia ovat muun muassa valurautaviemärin haurastuminen, saviruukkuviemärin halkeilu, betoniviemärin romahtaminen ja muoviviemärin lasittuminen.

Lvi-Tuikku tarjoaa viemärin kuvaus, pesu ja kuntotutkimus-palvelua ennaltaehkäisyksi isommille ongelmille. Varhainen ongelmien selvittäminen estää kalliit vesi- ja viemärivahingot.

Pesemme ennen kuvausta viemärit hellävaraisesti harjaamalla, painepesua apuna käyttäen. Puhtaat viemärit kuvataan viemärikameralla. Kuvanauhat tutkitaan tarkasti ja niistä annetaan sinulle kuntoraportti. Kuntoraportti kertoo asuntosi viemäriputkien ja lattiakaivojen kunnon.

Tilaa viemärin kuvaus ja saat ammattitaitoisen viemäriasiantuntijan arvion viemäriputkiston tilasta sekä kirjallisen raportin sen kunnosta.

Arviokäynti ei sido sinua mihinkään. Jos viemärissäsi havaitaan ongelmia, jotka vaativat toimenpiteitä, raportti helpottaa sinua päätöksenteossa. Raportin avulla putkiremontin kilpailuttaminen on sinulle helpompaa.

Huolettaako viemäriputkien kunto? – Tilaa meiltä viemärin kuntokartoitus.

Rakenteellisia viemäriputki ongelmia

Betoniset viemäriputket

Suomessa käytettiin viemäreiden rakentamisessa betoniputkia etenkin talon ulkopuolisissa viemäröinneissä vielä 1960 luvulla. Näiden putkien kanssa tulee paljon ongelmia, koska betoniviemärien tekninen käyttöikä on tosiasiassa vain 20-30 vuotta.

Betonisia viemäriputkia ei käytetä rakentamisessa enään ollenkaan, koska niiden kanssa on ollut paljon vuoto ja toimintaongelmia. Betoni viemäri kuluu käytössä ja haurastuu ennen pitkää kokonaan ja lopulta romahtaa kasaan.

Vanha valurautainen viemäriputki kuluu puhki - yläreunastaan

Valurautaputkia on käytetty viemäriputkina, siitä alkaen kun viemäreitä alettiin rakentamaan taloihin eli 1940-luvulta alkaen. Riippuu hieman olosuhteista, mutta valurautaisten viemäriputkien tekninen käyttöikä on noin 30-50 vuotta.

Vanhoissa valurautaviemäreissä tyypillisin ongelma on, että putket kuluvat puhki yläreunastaan. Viemärissä kulkee vuosikymmenien aikana ulostetta ja virtsaa, pesuaineista ja vaatteista peräisin olevia kemikaaleja, rasvoja, ruoantähteitä ja jopa viemäriin täysin kuulumattomia aineita ja esineitä.

Viemärissä kulkevat aineet muodostavat myrkyllisiä ja syövyttäviä kaasuja. Tämä syntyvä kaasu syövyttää ajan kuluessa vanhan valurautaisen viemäriputken yläreunaa ja aiheuttaa putken seinämän ohenemisen ja lopulta kokonaan läpi puhkeamisen.

Monesti valurautaviemäreiden heikko kohta on myös mutkapaikassa tai viemärintuuletusputken läheisyydessä, jota kautta koko viemäriputkiston kaasut purkautuvat ulos katolle.

Muovinen viemäriputki

Muovisia viemäriputkia alettiin käyttämään viemäreiden rakentamisessa 1970 luvulla. 1970 ja 1980 luvun muoviputket ovat materiaaliltaan erilaista kuin nykyisin käytettävät muoviset viemäriputket.

Vanhat muoviset viemäriputket ”lasittuvat” ajan kuluessa. Niihin muodostuu hiushalkeamia herkästi, jos niihin kohdistuu tärähtelyä tai ne liikkuvat esimerkiksi saviperäisessä maassa.

Näiden putkien liitoskohdat ovat osoittautuneet toimimattomiksi ja usein vuotaviksi. Putket voivat liikkua maaperän mukana ja saumat aueta. Myös kiviä voi painua putkesta läpi aiheuttaen tukoksia.

Routa liikuttaa viemäriputkia talon ulkopuolella

Talon ulkopuolella kulkevat viemäriputket ovat herkkiä maaperän liikkumiselle. Pihalla kulkevat ajoneuvot, pihapensaiden ja puiden juuret sekä maaperän liikkuminen rikkoo ja tukkii viemäreitä.

Etenkin savisella maaperällä putket liikkuvat samaa tahtia jäätyvän maaperän mukana. Eteläisen Suomen vähälumiset talvet ja maaperän routiminen muodostavat riskitekijän viemäriputkille.

Liikkuva maaperä liikuttaa putkia irti liitoksistaan, mutta se ei valitettavasti liitä niitä takaisin paikoilleen. Routivaa, painuvaa tai muuten liikkuvaa maa elää luonnon lakien mukaan.

Myös nykyaikaisten muovisten viemäriputkien kanssa on ongelmia

Yleinen harhaluulo on, että nykyaikaisten muovisten viemäriputkien kanssa ei ole ongelmia.

Hyvin tyypillinen viemäriongelma on, että 20 vuotta vanhan talon viemäri ei vedä. Koska muovisten viemäriputkien liitokset ovat auenneet, maaperän liikkuessa.

Nykyisin viemäriputkiston rakentamiseen on tarkemmat määräykset muun muassa routasuojausten ja putkien kannakoinnin osalta. Näillä toimenpiteillä estetään viemäriputkien liikkuminen jälkikäteen.

Yleinen harhaluulo on, että nykyaikaisten muovisten viemäriputkien kanssa ei ole ongelmia. Meidän kokemukseen perustuva havaintomme on kuitenkin toisenlainen.

LVI Tuikku Oy:n viemärin avaus, huuhtelu, kuvaus ja viemärinsukituskohteista kuitenkin noin 50 % on rakennuksia, joissa on käytetty muovisia viemäriputkia.

Mikäli sinulla on ongelmia kotisi viemäreiden kanssa, et ole asian kanssa yksin. Viiemäriasiantuntijamme ovat olemassa sinua varten. Pyydä rohkeasti apua meiltä!

Vältä kallis viemärivahinko ja selvitä viemäriputkien kunto viemärikameralla

Vanhojen viemäriputkien kanssa ilmenee paljon vuoto- ja toimintaongelmia. Puoli- tai vajaakuntoinen viemäriputki ei toimi oikein ja siitä aiheutuu ongelmia kiinteistön omistajalle ja käyttäjälle.

Kun viemäri on tukossa, viemäri ei vedä ja jätevesi tulvii aivan väärään paikkaan – asunnon rakenteisiin tai ympäristöön.

Viemäriputkien tihkuvat vuodot voivat olla piileviä. Pitkään jatkuva viemärivuoto vahingoittaa talon rakenteita ja on kallis korjata. Vuoto vaikuttaa myös sisäilman laatuun, koska jätevesi on eloperäistä.

Kosteus, lämpö ja bakteerit saavat aikaan mikrobikasvustoja ja pahimmassa tapauksessa kaikki viemäriä ympäröivät rakenteet pitää purkaa.

Pitkälle edetessään viemärivahinko voi pilaannuttaa talon rakenteet ja sisäilman ja koko talo joudutaan purkamaan asuinkelvottomana.

Tiedätkö missä kunnossa kotisi viemärit ovat?

Sinun ei tarvitse olla viemäriasiantuntija ottaaksesi meihin yhteyttä.

Ammattitaitoinen asiantuntijamme tekee viemärin kuvauksen viemärikameralla ja selvittää sinun talosi viemäreiden kunnon.

Kuntokartoituksen yhteydessä selviää aina viemäriputkien todellinen laatu ja kunto!

Käytöstä johtuvia viemärin ongelmia

Viemärin ongelmat voivat olla rakenteellisten ongelmien lisäksi viemärin käytöstä johtuvia.

Käytöstä johtuvia ongelmia voi ilmetä jopa alle viiden vuoden ikäisissä, siis lähes uusissa, asunnoissa.

Tyypillinen ongelma on, että uuden asunnon keittiön muovinen viemäriputki menee tukkoon. Astianpesukone on keittiössä. Kone jätetään käyntiin ja lähdetään itse pois kotoa. Tukkeutunut keittiön viemäri ei vedä ja astianpesukoneen poistovesi vuotaa talon lattialle.

Tällainen ongelma syntyy kun uusien ja yhtälailla vanhojen asuntojen viemäriin laitetaan sinne kuulumatonta tavaraa.

Rasvat kuten öljyt, paistinpannun rasvat tai paistorasvat sekä roskat, ruoantähteet ja jätteet voivat tukkia viemäriputken.

Rasvoittuneen viemäriputken sisäpintaan tarttuu viemärissä kulkevia roskia ja jätteitä, jotka ajan kuluessa pinttyvät ja kovettuvat kivikovaksi kerrokseksi viemärin seinämiin. Ongelma on valmis!

Keittiön pesualtaaseen, vessan pyttyyn, lattiakaivoon, kodinhoitohuoneen kura-altaaseen, pesualtaaseen ja ylipäänsä viemäriin ei saa laittaa sinne kuulumatonta tavaraa.

Viemäriin ei saa laittaa sekajätettä tai biojätettä:

Sekajätettä:

 • Nestemäistä rasvaa (se kuuluu hävittää suljetussa pakkauksessa)
 • Kuituliinoja ja paksua käsipaperia
 • Vaippoja, tamponeja ja terveyssiteitä
 • Hiekkaa – ei kissan hiekkaa eikä lakaisuroskia
 • Vanupuikkoja ja pumpulia
 • Kondomeja eikä pakkauksia
 • Lemmikkien kuivikkeet ja purut
 • Hiuksia
 • Tupakan tumppeja
 • Lääkeruiskuja

Biojätettä:

 • Kiinteää ja hyytynyttä rasvaa
 • Flushable-hylsyjä (vie ne kartonkikeräysastiaan)
 • Nestemäistä rasvaa tai öljyjä
 • Kukkamultaa
 • Ruokaöljyä
 • Kahvin tai teen poroja
 • Ruoantähteitä
 • Vihannesten, hedelmien tai kananmunan kuoria

Nämä yllämainitut bio- ja sekajäättet voivat tukkia viemäriputken. Anna viemärin vetää. Älä laita sinne mitään ylimääräistä, vaan kierrätä jätteesi oikein.

Kun viemäri on tukosssa vierasesineistä, viemäri ei vedä ja jätevesi tulvii aivan väärään paikkaan – asunnon rakenteisiin tai ympäristöön.

Viemärin kuvaus viemärikameralla – todellinen kunto ja ongelmakohdat selviävät kuvaamalla puhdistettu viemäriputki

Haluatko tietää asuntosi viemäriputkien todellisen kunnon ja selvittää mahdolliset ongelmapaikat viemärin kuvaus menetelmällä?

Poista kalliin viemärivahingon riski ja selvitä viemäriputkien ja lattiakaivojen todellinen kunto.

Viemäriputkien todellisen kunnon ja ongelmapaikat voi selvittää vain kuvaamalla puhdistettu viemäriputki. Viemärin huuhtelumenetelmässä viemäriputken seinämistä pestään ja harjataan pois kaikki kiintoaines. Putken pinta on puhdistuksen jälkeen täysin puhdas ja tarkastuskelpoinen.

Viemärin kuvaus on mahdollista tehdä luotettavasti viemärin puhdistuksen jälkeen. Viemärikamera voidaan kuljettaa viemäriverkoston jokaisessa putkessa, mutkassa ja haarassa. Kuvaamista ei häiritse viemärissä oleva jätevesi. Kamera voidaan kuljettaa rauhassa koko putkiston läpi.

Viemärin kuvauksen tulosta ei vääristä putkistossa oleva epäpuhtaus ja jätevesi. Kameralla saadaan luotettava ja ajantasainen tieto viemäriputkien nykyisestä kunnosta ja mahdollisista ongelmapaikoista. Samalla kertaa voidaan tarkistaa lattiakaivot, talon sisäpuoliset viemärit ja tuuletusputket sekä talon ulkopuoliset putket ja tarkastuskaivot.

Puhdistettujen viemäriputkien kuvauksen hyödyt
KIINTEISTÖN OMISTAJALLE:

– Selvität luotettavasti viemäriputkiston, todellisen ongelman, tukoksen aiheuttajan.
– Viemärin kuvaus selvittää mahdollisen ongelmapaikan luotettavasti.
– Puhtaan viemärin kuvaus ei vääristä totuutta, vaan antaa selkeän kuvan joka putkesta.

– Yli kymmenen vuoden kokemus LVI-alalta takaa laadukkan lopputuloksen.
– 24 h päivystys – Nopea toimitus tilauksesta, toiminta-alueella useita partioita.
– Asiakaspalvelu- ja ammattitaitoiset kuvaajat.

– Voit olla kotona tai töissä- me hoidamme työn.
– Kameran varovainen kuljetus viemäriverkostossa.
– Siivoamme aina jälkemme ja liikumme tontillasi ja sisätiloissasi varoen.

– Suojelet oman kiinteistösi arvoa ja ihmisten terveyttä, kun varmistat talosi viemäreiden toiminnan!
– Asut huolettomasti ja mukavasti, kun viemäri toimii oikein.
– Arki on viihtyisää, kun talon viemäri toimii taustalla lähes huomaamatta ja saat keskittyä itselle tärkeisiin asioihin ja ihmisiin.

– Saat kuvauksesta videon ja raportin, jossa kerromme viemäriputkien kunnon.
– Tieto viemäreiden kunnosta auttaa sinua varautumuaan tulevaisuuteen.
– Saat pitkän tähtäimen suunnitelmaan luotettavan ja ajantasaisen tiedon kiinteistösi viemäreiden kunnosta.

Paljonko viemärin kuvaus maksaa?

Saat meiltä ammattitaitoisen ja laadukkaan viemärin kuvauksen kilpailukykyiseen markkinahintaan.

Samaan rahaan saat kaupan päälle satojen eurojen arvoisen raportin viemärin nykyisestä kunnosta.

 1. Omakotitalon kartoituskuvaus maksaa 85 euroa, sisältäen arvonlisäveron. (Jos haluat raportin, kartoituskuvaus maksaa 220 euroa.)
 2. Taloyhtiön kartoituskuvaus maksaa 255 euroa, sisältäen arvonlisäveron ja raportin kuvauksesta.

Tai soita rohkeasti myyjällemme:

Tilaa meiltä viemärin kuvaus, saat henkilökohtaisen videoanalyysin kaupan päälle.

Tuomo Siurua

Puh. 044 241 0655

Viemärin avaus Uusimaa

Janne Karvonen

Puh. 045 670 2181

Viemärin avaus Uusimaa

Tuure Pitkälä

Puh. 044 987 0979

Viemärin avaus Uusimaa