Viemärin kuvaus

Tilaa meiltä viemärin kuvaus,
saat henkilökohtaisen videoanalyysin kaupan päälle.

varmista viemäriputkien kunto

Viemärin huolto ja kuvaus viemärikameralla

Viemärin kunto tulisi tarkistaa viemärikameralla noin 10 vuoden välein.

Etenkin keittiön viemäri tukkeutuu helposti muun muassa rasvasta ja roskasta. Jos viemäriputkeen kaadetaan viemärinavausainetta, se haurastuttaa tiivisteitä ja valurautaisia putkia.

Olemme havainneet paljon rakenteellisia ja käytöstä johtuvia ongelmia valurauta-, betoni-, saviruukku- ja muoviviemäreissä.

Tyypillisiä ongelmia ovat muun muassa valurautaviemärin haurastuminen, saviruukkuviemärin halkeilu, betoniviemärin romahtaminen ja muoviviemärin lasittuminen.

kuntokartoituksella ennaltaehkäistään isot vahingot

Lvi-Tuikku tarjoaa viemärin kuvaus-, pesu-, ja kuntotutkimuspalvelua isompien viemäriongelmien ennaltaehkäisyksi. Varhainen ongelmien selvittäminen estää kalliit vesi- ja viemärivahingot.

Pesemme ennen kuvausta viemärit hellävaraisesti harjaamalla, painepesua apuna käyttäen. Puhtaat viemärit kuvataan viemärikameralla. Kuvanauhat tutkitaan tarkasti ja niistä annetaan sinulle kuntoraportti. Kuntoraportti kertoo asuntosi viemäriputkien ja lattiakaivojen kunnon.

Tilaa viemärin kuvaus ja saat ammattitaitoisen viemäriasiantuntijan arvion viemäriputkiston tilasta sekä kirjallisen raportin sen kunnosta.

Arviokäynti ei sido sinua mihinkään. Jos viemärissäsi havaitaan toimenpiteitä vaativia ongelmia, helpottaa raportti sinua päätöksenteossa. Raportin avulla putkiremontin kilpailuttaminen on sinulle helpompaa.

Huolettaako viemäriputkien kunto? Tilaa meiltä viemärin kuntokartoitus.

Rakenteellisia viemäriputkiongelmia

Betoniset viemäriputket

Suomessa käytettiin viemäreiden rakentamisessa betoniputkia etenkin talon ulkopuolisissa viemäröinneissä vielä 1960-luvulla. Näiden putkien kanssa tulee paljon ongelmia, koska betoniviemärien tekninen käyttöikä on tosiasiassa vain 20-30 vuotta.

Betonisia viemäriputkia ei käytetä rakentamisessa enään ollenkaan, koska niiden kanssa on ollut paljon vuoto- ja toimintaongelmia. Betoniviemäri kuluu käytössä ja haurastuu ennen pitkää kokonaan, romahtaen lopulta kasaan.

Valurautainen viemäriputki kuluu puhki

Valurautaputkia on käytetty viemäriputkina siitä lähtien, kun viemäreitä ryhdyttiin taloihin rakentamaan, eli 1940-luvulta alkaen. Olosuhteista riippuen valurautaisten viemäriputkien tekninen käyttöikä on noin 30-50 vuotta.

Vanhoissa valurautaviemäreissä tyypillisin ongelma on, että putket kuluvat puhki yläreunastaan. Viemärissä kulkee vuosikymmenten aikana paitsi ulostetta ja virtsaa, myös pesuaineista ja vaatteista peräisin olevia kemikaaleja, rasvoja, ruoantähteitä ja jopa viemäriin täysin kuulumattomia aineita ja esineitä.

Viemärissä kulkevat aineet muodostavat myrkyllisiä ja syövyttäviä kaasuja. Kaasut syövyttävät ajan kuluessa vanhan valurautaisen viemäriputken yläreunaa, mikä aiheuttaa putken seinämän ohenemisen ja lopulta kokonaan läpi puhkeamisen.

Tyypillinen valurautaviemärin heikko kohta on mutkapaikassa tai viemärintuuletusputken läheisyydessä, minkä kautta koko viemäriputkiston kaasut purkautuvat ulos katolle.

Muovinen viemäriputki

Muovisia viemäriputkia käytettiin viemäreiden rakentamisessa 1970-luvulla. 1970- ja 1980-luvun muoviputket ovat materiaaliltaan erilaisia kuin nykyisin käytettävät muoviset viemäriputket.

Vanhat muoviset viemäriputket ”lasittuvat” ajan kuluessa. Niihin muodostuu hiushalkeamia herkästi, jos niihin kohdistuu esimerkiksi tärähtelyä tai ne liikkuvat saviperäisessä maassa.

Näiden putkien liitoskohdat ovat osoittautuneet toimimattomiksi ja usein vuotaviksi. Putket voivat liikkua maaperän mukana ja saumat aueta. Myös kiviä voi painua putkesta läpi aiheuttaen tukoksia.

Routa liikuttaa viemäriputkia talon ulkopuolella

Talon ulkopuolella kulkevat viemäriputket ovat herkkiä maaperän liikkumiselle. Pihalla kulkevat ajoneuvot, pihapensaiden ja puiden juuret sekä maaperän liikkuminen rikkoo ja tukkii viemäreitä.

Etenkin savisessa maaperässä putket liikkuvat samaa tahtia jäätyvän maaperän mukana. Eteläisen Suomen vähälumiset talvet ja maaperän routiminen muodostavat riskitekijän viemäriputkille.

Liikkuva maaperä irrottaa putkia liitoksistaan, mutta ei valitettavasti liitä niitä takaisin paikoilleen. Routiva, painuva tai muuten liikkuva maa elää luonnonlakien mukaan.

Nykyaikaiset muoviset viemäriputket eivät ole ongelmattomia

Hyvin tyypillinen viemäriongelma on, että 20 vuotta vanhan talon viemäri ei vedä, koska muovisten viemäriputkien liitokset ovat auenneet maaperän liikkuessa.

Nykyisin viemäriputkiston rakentamiseen on tarkemmat määräykset muun muassa routasuojausten ja putkien kannakoinnin osalta. Näillä toimenpiteillä estetään viemäriputkien liikkuminen jälkikäteen.

Yleinen harhaluulo on, että nykyaikaisten muovisten viemäriputkien kanssa ei ole ongelmia. Kokemukseen perustuva havaintomme on kuitenkin toisenlainen. LVI-Tuikku Oy:n viemärin avaus-, huuhtelu-, kuvaus-, ja sukituskohteista kuitenkin noin 50 % on rakennuksia, joissa on käytetty muovisia viemäriputkia.

Mikäli sinulla on ongelmia kotisi viemäreiden kanssa, et ole asian kanssa yksin. Viemäriasiantuntijamme ovat olemassa sinua varten. Pyydä rohkeasti apua meiltä!

Viemärin kuvaus selvittää putkien kunnon

Vanhojen viemäriputkien kanssa ilmenee paljon vuoto- ja toimintaongelmia. Puoli- tai vajaakuntoinen viemäriputki ei toimi oikein ja siitä aiheutuu ongelmia kiinteistön omistajalle ja käyttäjälle.

Kun viemäri on tukossa, viemäri ei vedä ja jätevesi tulvii aivan väärään paikkaan – asunnon rakenteisiin tai ympäristöön.

Viemäriputkien tihkuvat vuodot voivat olla piileviä. Pitkään jatkuva viemärivuoto vahingoittaa talon rakenteita ja on kallis korjata. Vuoto vaikuttaa myös sisäilman laatuun, koska jätevesi on eloperäistä.

Kosteus, lämpö ja bakteerit saavat aikaan mikrobikasvustoja ja pahimmassa tapauksessa kaikki viemäriä ympäröivät rakenteet pitää purkaa.

Pitkälle edetessään viemärivahinko voi pilata talon rakenteet ja sisäilman, ja koko talo joudutaan purkamaan asuinkelvottomana.

Tiedätkö missä kunnossa kotisi viemärit ovat?

Ammattitaitoinen asiantuntijamme tekee viemärin kuvauksen viemärikameralla ja selvittää sinun talosi viemäreiden kunnon.

Kuntokartoituksen yhteydessä selviää aina viemäriputkien todellinen laatu ja kunto!

Käytöstä johtuvia viemärin ongelmia

Viemäriongelmat voivat olla rakenteellisia tai käytöstä johtuvia. Käytöstä johtuvia ongelmia voi ilmetä jopa alle viiden vuoden ikäisissä – siis lähes uusissa – asunnoissa.

Tyypillinen ongelma on, että uuden asunnon keittiön muovinen viemäriputki menee tukkoon. Astianpesukone jätetään käyntiin ja lähdetään pois kotoa. Tukkeutunut keittiön viemäri ei vedä, ja astianpesukoneen poistovesi vuotaa talon lattialle.

Rasvat kuten öljyt, paistinpannun rasvat tai paistorasvat sekä roskat, ruoantähteet ja jätteet voivat tukkia viemäriputken. Näin voi käydä sekä uusissa että vanhoissa asunnoissa, jos viemäriin laitetaan sinne kuulumatonta tavaraa.

Rasvoittuneen viemäriputken sisäpintaan tarttuu viemärissä kulkevia roskia ja jätteitä, jotka ajan kuluessa pinttyvät ja kovettuvat kivikovaksi kerrokseksi viemärin seinämiin. Ongelma on valmis!

Keittiön pesualtaaseen, vessan pyttyyn, lattiakaivoon, kodinhoitohuoneen kura-altaaseen, pesualtaaseen ja ylipäänsä viemäriin ei saa laittaa sinne kuulumatonta tavaraa.

Viemäriin ei kuulu sekajäte tai biojäte

Älä laita viemäriin seuraavia sekajätteitä:

 • Nestemäistä rasvaa (kuuluu hävittää suljetussa pakkauksessa)
 • Kuituliinoja ja paksua käsipaperia
 • Vaippoja, tamponeja ja terveyssiteitä
 • Hiekkaa – ei kissan hiekkaa eikä lakaisuroskia
 • Vanupuikkoja ja pumpulia
 • Kondomeja eikä pakkauksia
 • Lemmikkien kuivikkeita ja puruja
 • Hiuksia
 • Tupakan tumppeja
 • Lääkeruiskuja

Älä laita viemäriin seuraavia biojätteitä:

 • Kiinteää ja hyytynyttä rasvaa
 • Flushable-hylsyjä (vie ne kartonkikeräysastiaan)
 • Nestemäistä rasvaa tai öljyjä
 • Kukkamultaa
 • Ruokaöljyä
 • Kahvin tai teen poroja
 • Ruoantähteitä
 • Vihannesten, hedelmien tai kananmunan kuoria

Yllämainitut jätteet voivat tukkia viemäriputken. Anna viemärin vetää. Älä laita sinne mitään ylimääräistä, vaan kierrätä jätteet oikein!

Kun viemäri on tukosssa vierasesineistä, viemäri ei vedä ja jätevesi tulvii aivan väärään paikkaan – asunnon rakenteisiin tai ympäristöön.

Viemärin kuvaus viemärikameralla paljastaa ongelmakohdat

Haluatko tietää asuntosi viemäriputkien todellisen kunnon ja selvittää mahdolliset ongelmapaikat viemärinkuvausmenetelmällä?

Viemäriputkien todellisen kunnon ja ongelmapaikat voi selvittää vain kuvaamalla puhdistettu viemäriputki. Viemärin huuhtelumenetelmässä viemäriputken seinämistä pestään ja harjataan pois kaikki kiintoaines. Putken pinta on puhdistuksen jälkeen täysin puhdas ja tarkastuskelpoinen.

Viemärin kuvaus on mahdollista tehdä luotettavasti viemärin puhdistuksen jälkeen. Viemärikamera voidaan kuljettaa viemäriverkoston jokaisessa putkessa, mutkassa ja haarassa. Kuvaamista ei häiritse viemärissä oleva jätevesi, vaan kamera voidaan kuljettaa rauhassa koko putkiston läpi.

Kameralla saadaan luotettava ja ajantasainen tieto viemäriputkien nykyisestä kunnosta ja mahdollisista ongelmapaikoista. Samalla kertaa voidaan tarkistaa lattiakaivot, talon sisäpuoliset viemärit ja tuuletusputket sekä talon ulkopuoliset putket ja tarkastuskaivot.

Viemärin kuvauksen hyödyt
KIINTEISTÖN OMISTAJALLE:

– Selvität luotettavasti viemäriputkiston todellisen ongelman, tukoksen aiheuttajan.
– Viemärin kuvaus selvittää mahdollisen ongelmapaikan luotettavasti.
– Puhtaan viemärin kuvaus ei vääristä totuutta, vaan antaa selkeän kuvan joka putkesta.

– Yli kymmenen vuoden kokemus LVI-alalta takaa laadukkan lopputuloksen.
– 24 h päivystys – nopea toimitus tilauksesta, toiminta-alueella useita partioita.
– Asiakaspalvelu- ja ammattitaitoiset kuvaajat.

– Voit olla kotona tai töissä – me hoidamme työn.
– Kameran varovainen kuljetus viemäriverkostossa.
– Siivoamme aina jälkemme ja liikumme tontillasi ja sisätiloissasi varoen.

– Suojelet oman kiinteistösi arvoa ja ihmisten terveyttä, kun varmistat talosi viemäreiden toiminnan!
– Asut huolettomasti ja mukavasti, kun viemäri toimii oikein.


– Saat kuvauksesta videon ja raportin, jossa kerromme viemäriputkien kunnon.
– Tieto viemäreiden kunnosta auttaa sinua varautumuaan tulevaisuuteen.
– Saat pitkän tähtäimen suunnitelmaan luotettavan ja ajantasaisen tiedon kiinteistösi viemäreiden kunnosta.

Miksi tilata viemärinkuvaus meiltä?

Saat meiltä ammattitaitoisen ja laadukkaan viemärin kuvauksen raportteineen kilpailukykyiseen markkinahintaan.

 1. Omakotitalon kartoituskuvaus maksaa 220 euroa, sisältäen arvonlisäveron.
 2. Taloyhtiön kartoituskuvaus maksaa 255 euroa, sisältäen arvonlisäveron ja raportin kuvauksesta.

Soita rohkeasti myyjällemme:

Tilaa meiltä viemärin kuvaus, saat henkilökohtaisen videoanalyysin kaupan päälle.

Tuomo Siurua

Puh. 044 241 0655

Viemärin avaus Uusimaa

Tuure Pitkälä

Puh. 044 987 0979

Viemärin avaus Uusimaa