044 987 0979

Ainontie 10

01630 Vantaa

info@lvituikku.fi

SAUMATON JA NOPEA PUTKIREMONTTI

Viemärisaneeraus

Tiedätkö missä kunnossa viemärisi ovat?

Viemärin sukitus ja massaus

Myrkytön viemärisaneeraus

Faktatietoa valurautaviemäristä: Valurautaviemärin keskimääräinen käyttöikä on 30-40 vuotta. Mitä vanhempi talosi viemäriputkisto on, sitä suuremmaksi niiden puhkeamisriski kasvaa ja viemärisaaneraus voi olla myöhäistä. Saneerauksen ja putkiremontin laiminlyönti saattaa aiheuttaa mittavan vesivahingon, jonka kustannukset nousevat reilusti yli viemärin saneeraushinnan. Myös putkistoon muodostuva kaasu vaurioittaa putken yläosia, jotka puhjetessaan aiheuttavat hajuhaittoja ja heikentävät sisäilman laatua.

Meillä on sinulle ratkaisu

Tarjoamme kustannustehokkaat viemäriputkien sukitus- ja massaustyöt vankalla ammattitaidolla, tehokkainta ja uudenaikaisinta tekniikkaa osaamista hyödyntäen. Viemärisaneeraukset suoritamme Viemärisaneerausmenelmällä, joka on uraauurtava kotimainen kokonaisvaltainen, edullinen ja saumaton putkiremontti. Viemärisaneerausmenetelmä mahdollistaa putkiremontin kustannusten jakamisen useammalle vuodelle ja huoneistoissa voidaan asua koko remontin ajan.

Olemme TKR-Marketing Oy:n valtuuttama asennusliike ja omistamme lisenssin TKR- Marketing Oy:n tuotteisiin

TKR-Marketing Oy:n kehittämä luonnonöljypohjainen muovimassa on täysin poikkeuksellinen läpimurto putkisaneerausalalla, sillä se on ainoa viemärisaneerausaine Suomessa M1-luokiteltuna materiaalina. Sen sitkeä mutta joustava ja vesitiivis rakenne avaa uskomattoman mahdollisuuden vaivattomaan ja turvalliseen viemärisaneeraukseen. Täysin päästötön kaksikomponenttinen muovimassa on ekologinen vaihtoehto erilaisille epoksipohjaisille tuotteille ja perinteiselle putkiremontille.

Tämä kotimainen tuote on testattu, ja sen kovuutta ja joustavuutta voidaan säädellä, eikä ohenteita käytetä lainkaan. Kuivuessaan se ei päästä hajua, sen pinnasta tulee liukas eikä se johda sähköä.

TKR-putkimassa mahdollistaa vanhojen valurauta-, PVC-, ja betoniviemäreiden saumattoman uusimisen ilman, että vanhoja rakenteita tulisi purkaa. Myös lattiakaivojen massaus ja niiden liitokset  putkiin tehdään TKR-putkimassalla. Käyttökohteita ovat viemärien lisäksi mm. lattioiden, seinien ja kattorakenteiden vesieristeenä ja -pintana, alustan hajusulkuna, haitta-ainejäämien sulkuna, valmiina pinnoitteena ja vaikkapa pohjusteena esimerkiksi maalille.

Miksi saneeraisin viemärini?

Suomessa tapahtuu PÄIVITTÄIN keskimäärin 100 vesivahinkoa, ja vakuutusyhtiöt korvaavat päivittäin 470 000 eurolla vahingoista aiheutuvia kustannuksia. Ikävähennykset huomioon ottaen todellinen summa voi olla jopa miljoona euroa. Valurautaviemärin keskimääräinen käyttöikä on noin 30 vuotta. Viemärissä kulkeva moska aiheuttaa kaasun muodostumista putkistoon. Kaasut haurastuttavat viemäriputken yläosaa, ja sortumariski kasvaa. Erityisesti viemäriputkien mutkat ovat kovalla koetuksella. Vuonna 2007-2008 tehdyn Finanssialan keskusliiton tutkimuksen mukaan yli 60% vuotovahingoista aiheutti korroosio tai muu kuluminen. 35%:ssa kaikista putkien rikkoutumistapauksista oli kyseessä viemäriputket. Materiaalijakauman osalta rauta-, valurauta- ja teräsputket ovat olleet suurin kohde.

Viemärin saneerauksen työvaiheet

Valmistelu

Massausvaihe

Valmisteluvaiheessa työmiehet suojaavat pinnat, joilla on mahdollisuus likaantua. Käytännössä se tarkoittaa lähimpänä kaivoja ja tarkastusluukkuja olevia seiniä ja lattioita. Lisäksi viemärin tuuletusputki suojataan katolta, ettei sadevesi pääse viemäriputkiin. Wc-altaat, wc-pöntöt ja hajulukot irrotetaan, (valurautaiset) lattiakaivot porataan (kts. yst. kohta Loppuvaihe) ja kaiken tämän jälkeen kutsutaan paikalle imuauto. Valmisteluvaihe huipentuu, kun viemärit renssataan. Putkistosta irtoava ruoste ja muu irtolika kerätään talteen ongelmajätteenä. Renssauksen jälkeen putkisto vielä kuvataan, todennetaan mahdolliset halkeamat, ja asetetaan yön ajaksi kuivaus puhaltamaan.

Kun putki on kuiva, työmiehet aloittavat massauksen. Ensimmäinen pinta on eriste– ja tartuntapinta, ja se asennetaan sekä putkiin että kaivoihin. Sen kuivumisessa kestää lämpötilasta riippuen 2-16 tuntia. Toinen ja kolmas pinta ovat ns. kulutuspintaa. Toinen pinta asennetaan ainoastaan putkiin, ja kolmas pinta putkiin ja kaivoihin. Pintojen asennusaika on sama kuin ensimmäisellä pinnalla. Jokaisen pinnan kuivuminen odotetaan erikseen. Pintoja voidaan lisätä tarpeen mukaan.

Loppuvaihe

Loppuvaiheessa, viimeisenkin pinnan kuivuttua, putkisto kuvataan. Kun lopputulos todetaan sopimuksen mukaiseksi, video tallennetaan USB-muistitikulle ja liitetään osaksi loppuraporttia.  Työmiehet asentavat irrotetut elementit takaisin alkuperäiselle paikalleen, tulppaavat poratut lattiakaivot ja siivoavat alueet. Viemäri on käyttökuntoinen jo seuraavana päivänä, ja voit nukkua taas huoletta yösi.hakeutua ammattilaisen puoleen.

Miksi valita viemärisaneerausmenetelmä?

Viemärivesivahingon sattuessa asunnon vanhat rakenteet joudutaan yleensä purkamaan. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että asukkaat joutuvat muuttamaan remontin ajaksi pois ns. hätämajoitukseen. Saneerauksessa, tässä esimerkissä viemärin massauksessa, asunnosta ei jouduta muuttamaan pois. Ainoastaan viemärit ovat putkiston laajuudesta riippuen 3-8 päivää käyttökiellossa ja silloin paikalle voidaan järjestää väliaikainen wc. Vesivahinko tapahtuu yleensä varsinkin viemärien osalta huomaamatta, johtuen vanhasta rakennustavasta, jossa viemäriputket ovat piilossa talon rakenteissa ja maan alla (omakotitalo, vanhemmat kuin v. 1980 rakennetut).On fiksua ja helppoa olla nopempi kuin korroosio. Viemärisaneerausmenetelmä on loistava ekologinen vaihtoehto sekä perinteiselle putkiremontille että epoksipohjaisille viemärisaneerausmenetelmille. Kustannukset voidaan jakaa useammalle vuodelle taloyhtiöissä, sillä menetelmämme mahdollistaa runkoviemärin ja huoneistokohtaisen viemärin saneerauksen eri aikoina.

Viemärikuvaus on helppo tapa todeta viemäriputkiston kunto

Teemme modernit viemärikuvaukset kiinteistön putkiston kunnon selvittämiseksi. Useimmiten putkiston kunto voidaan todeta tarkasti vain kuvauksen avulla ja kuvausmateriaalia voidaan myös käyttää apuna viemäriputkiston kuntotutkimuksen yhteydessä sekä saneeraustarpeen arvioinnissa.

Viemärikuvaus on nopea ja edullinen. Siksi se onkin olennainen osa nykyaikaista putki- ja viemäriremonttia, sillä sen avulla voidaan toteuttaa putkiston saneeraus rikkomatta rakenteita ja todeta remonttitarpeen todellinen laajuus tai tarpeellisuus. Viemärin kuvaamisella voidaan säästää hyvin mittavat remonttikustannukset kun remonttia ei mitoiteta yli todellisten tarpeiden.

Kotimaisten, turvallisten viemäri- ja putkiremonttien puolesta

– LVI-Tuikku Oy, Tuure Pitkälä

Viemäreiden asiantuntemusta olkaa hyvä!