SAUMATON JA NOPEA VIEMÄRISANEERAUS

Viemäriremontti Boldan In-House Lining System-menetelmällä

Tiedätkö missä kunnossa viemärisi ovat?

Älä ylimitoita Viemärin sukitus-remonttia

Milloin Viemärisaneeraus on ajankohtaista?

Valurautaviemärin keskimääräinen käyttöikä on 30-40 vuotta. Mitä vanhempi talosi viemäriputkisto on, sitä suuremmaksi sen puhkeamisriski kasvaa ja viemärisaneeraus voi olla myöhäistä.

Saneerauksen ja putkiremontin laiminlyönti saattaa aiheuttaa mittavan viemärivahingon, jonka kustannukset nousevat reilusti yli viemärisaneerauksen hinnan.

Myös viemäriputkistoon muodostuva kaasu vaurioittaa putken yläosia, jotka puhjetessaan aiheuttavat hajuhaittoja ja heikentävät sisäilman laatua.

Viemärisaneeraus on ratkaisu

Tarjoamme sinulle kustannustehokkaasti viemäriputkien sukitus- ja massaustyöt. Teemme viemäriremonttisi ammattitaidolla, tehokkainta ja uudenaikaisinta tekniikkaa sekä osaamista hyödyntäen.

Viemärin sukitus mahdollistaa vanhojen valurauta-, PVC-, ja betoniviemäreiden saumattoman uusimisen ilman, että vanhoja rakenteita tulisi purkaa. Myös lattiakaivot ja niiden liitokset putkiin voidaan korjata.

Miksi viemärin sukitus LVI-Tuikulta?

Viemärin sukitus on nopea ja asiakasystävällinen vaihtoehto perinteiselle putkiremontille.

Olemme Boldan Oy:n valtuuttama ja kouluttama asennusliike Uudellamaalla.

Meille on myönnetty Eurofins (VTT) tuotesertifikaatti viemärin sukitus menetelmälle.

Teemme viemärisukitukset Boldan In-House Lining System -menetelmällä.

Boldan In-House Lining System

Käytämme viemärin saneerauksessa Boldan Oy:n testaamia turvallisia, varta vasten putkistosaneeraukseen kehitettyjä materiaaleja ja tarvikkeita.

Boldanin laadukkailla ja joustavilla sujutussukilla kunnostamme sinulle putken kuin putken. Joustavien haarakappaleiden avulla haastavatkin liittymät onnistuvat nopeasti ja helposti.

Lattiakaivojen korjaus on mahdollista viemärin sukituksen yhteydessä ilman, että vanha kaivo piikataan auki laatoituksia ja vesieristyksiä tai mattopintoja hajottaen.

Boldanin viemärinsukitustuotteet mahdollistavat vaivattoman ja turvallisen viemärisaneeraukseen. Sukitetun viemäriputken pinnasta tulee saumaton ja vesitiivis – ja liukkaasta viemäriputkesta vetävä.

Miksi saneeraisin viemärini?

  1. Suomessa tapahtuu PÄIVITTÄIN keskimäärin 100 vesivahinkoa.
  2. Vakuutusyhtiöt korvaavat päivittäin 470 000 eurolla vahingoista aiheutuvia kustannuksia. Ikävähennykset huomioon ottaen todellinen summa voi olla jopa miljoona euroa.
  3. Valurautaviemärin keskimääräinen käyttöikä on noin 30 vuotta.
  4. Viemärissä kulkeva moska aiheuttaa kaasun muodostumista putkistoon. Kaasut haurastuttavat viemäriputken yläosaa, ja sortumariski kasvaa.
  5. Erityisesti viemäriputkien mutkat ovat kovalla koetuksella.
  6. Vuonna 2007-2008 tehdyn Finanssialan keskusliiton tutkimuksen mukaan yli 60% vuotovahingoista aiheutti korroosio tai muu kuluminen.
  7. Kaikista putkien rikkoutumistapauksista 35% oli kyseessä viemäriputket. Materiaalijakauman osalta rauta-, valurauta- ja teräsputket ovat olleet suurin kohde.

Viemärisaneeraus - viemärin sukitus työvaiheet

Valmisteluvaihe:

1. Viemäriputket puhdistetaan ja huuhdellaan huolellisesti.
2. Viemärien todellinen kunto selvitetään kuvaamalla.
3. Viemäriputkien halkeamat, reiät, painaumat ja sortumat paikannetaan tarkasti.
4. Viemärin sukitus aloitetaan suojaamalla paikat ja irrottamalla WC-istuimet sekä hajulukot.

Viemärin sukitusvaihe:

5. Vanhan puhdistetun viemäriputken sisälle asennetaan epoksilla kyllästetty sukka, paineilmaa hyödyntäen. Sukitus tukkii viemäriputkiston halkeamat ja reiät.
6. Sukitettuun viemäriin jätetään paine, jotta kyllästetty sukka painuu kiinni putken reunoihin. Kuivuessaa sukka muuttuu kantavaksi muoviputkeksi. Kovettumisen jälkeen uusi putki kannattelee itse itsensä.

Viemärin haarakohdat:

7. Y- ja T-haarat eli viemärin haaralinjojen risteyskohdat porataan auki erikoisporalla. Viemärin haaralinjat sukitetaan samalla tavalla kuin viemärin päälinja. Haarapalat kovettuvat kuivuessaan muoviputkeksi.
8. Risteyskohdissa käytetään aina kyseessä olevaan haarakohtaan erikseen 3D-leikkuupöydällä leikattuja haarakappaleita, jotka istuvat täydellisesti putkistoon varmistaen liitoskohtien tiiviyden.

Lattiakaivojen korjaus:

9. Kovettumisen jälkeen uusi sukitettu viemäriputki kannattelee itse itsensä. Periaatteessa vanhan viemäriputken voisi poistaa uuden putken ympäriltä.
10. Sukituksen yhteydessä vanhat lattiakaivot remontoidaan tai vaihdetaan uusiin nykyaikaisiin muovikaivoihin.

Lopputarkastus ja siivous:

11. Sukitettu viemäri tarkastetaan lopuksi kuvaamalla. Asiakkaalle luovutetaan video uudesta viemäriputkistosta.
12. Viimeisenä WC-istuimet ja altaiden hajulukot asennetaan paikoilleen. Viemärin sukituksen suojaukset siivotaan ja kiinteistö luovutetaan asiakkaalle normaaliin käyttöön.

Miksi valita viemärisaneerausmenetelmäksi viemärin sukitus?

Kerrostalossa ja pientalossa voi asua viemärisukituksen aikana. Viemärin sukitus kestää putkiston laajuudesta riippuen 3-8 työpäivää.

Rakenteita ei tarvitse purkaa remontin aikana. Asukkaille voidaan järjestää väliaikaiset wc- ja peseytymismahdollisuudet.

Perinteisellä tavalla asukkaat joutuisivat muuttaamaan remontin ajaksi väliaikaismajoitukseen, jopa kuukausien ajaksi. Tätä ongelmaa ei ole LVI-Tuikun viemärin sukitusremontissa. Helppo ja nopea vaihtoehto perinteiselle putkiremontille.

Kustannukset voidaan jakaa taloyhtiössä useammalle vuodelle, sillä menetelmämme mahdollistaa runkoviemärin ja huoneistokohtaisen viemärin saneerauksen eri aikoina.

Viemärikuvaus on helppo tapa todeta viemäriputkiston todellinen kunto

Teemme modernit viemärikuvaukset kiinteistön putkiston kunnon selvittämiseksi. Useimmiten putkiston kunto voidaan todeta tarkasti vain viemärin kuvauksen avulla.

Kuvausmateriaalia voidaan myös käyttää apuna viemäriputkiston kuntotutkimuksen yhteydessä sekä saneeraustarpeen arvioinnissa.

Viemärikuvaus on nopeaa ja edullista. Siksi se onkin olennainen osa nykyaikaista putki- ja viemäriremonttia, sillä sen avulla voidaan todeta remonttitarpeen todellinen laajuus tai tarpeellisuus.

Viemärin kuvaamisella voidaan säästää hyvin mittavat remonttikustannukset, kun remonttia ei mitoiteta yli todellisten tarpeiden.

Kotimaisten, turvallisten viemäri- ja putkiremonttien puolesta

– LVI-Tuikku Oy, viemäriasiantuntijat

Soita viemäriasiantuntijallesi:

Tuomo Siurua

Viemärin avaus Uusimaa

Tuure Pitkälä

Viemärin avaus Uusimaa

Viemäreiden asiantuntemusta, olkaa hyvä!