Asiakaskokemus North

Omakotitalon viemärin sukitus- ja wc-remontti

Länsi-Vantaalla asuva Alex North tilasi LVI-Tuikun avaamaan tukossa olevaa viemäriä. Viemäri oli niin täynnä ja tukkeutunut, että se päätettiin huuhdella.

Viemärin huuhtelun ja kuvauksen yhteydessä huomattiin, että wc:n viemäriputki oli romahtanut ja siinä oli kaato-ongelmia: vesi jäi seisomaan viemäriputkeen. Viallinen viemärilinja puhdistettiin ja tulpattiin ja talon muut viemärit päätettiin korjata sukittamalla. Samassa yhteydessä vanhasta vaatehuoneesta rakennettiin wc ja päinvastoin.

Northin kokemus sukitus- ja wc-remontista oli myönteinen.

 

Omakotitalon viemärissä oli kaato-ongelmia

Alex North asuu vuonna 1964 rakennetussa omakotitalossa Länsi-Vantaalla. Northin talossa tehtiin viemärin sukitus ja wc-remontti. Alex North kertoo remonttiin johtaneista ongelmista:

“Viemäriputki oli alkuperäinen ja viemärin kuvaus osoitti, että viemäriputki on tosi huonossa kunnossa, joten valitsimme ratkaisuksi viemärin sukituksen.”

”Alunperin LVI-Tuikku kutsuttiin puhdistamaan ja kuvaamaan putket. Viemäriä huuhdellessa huomattiin, että yhdessä viemärilinjassa oli kaato-ongelmia.”

“Päätimme sulkea viallisen viemärilinjan ja korjata viemärit sukittamalla. Päätimme myös vaihtaa wc:n sijaintia siten, että vaatehuoneesta tehtiin uusi wc. Tämä muutti viemärin sukituksen laajuutta ja loi uuden urakan, jonka LVI-tuikku otti hoitaakseen.”

remontoitu wc

Viemäriremonttiin yhdistettiin wc-remontti​

”Oli minun ehdotukseni vaihtaa wc vaatehuoneen paikalle ja päinvastoin. Keskustelujen jälkeen se lukittiin toimivana ratkaisuna.”

“Emme halunneet repiä puolta taloa auki väärään suuntaan laskevan viemärin vuoksi, joten vaihdoimme wc:n sijainnin sille puolelle taloa, jossa vesi- ja viemäriputket olivat valmiina.”

“Tämä tarkoitti käytöstä poistettavan linjan puhdistamista ja tukkimista sekä vanhan wc:n kaikkien wc-kalusteiden poistamista ja vesijohtojen tukkimista.” 

“Uusi wc rakennettiin vaatehuoneen tilalle, ja oli täysi työ saada vesijohto sisään ja viemäri ulos. Käyttövesi otettiin seinän toisella puolella olevasta keittiöstä. Viemäri tuotiin vaatehuoneen alapuolella olevasta kellarista. Lattian läpi porattiin reikä, ja viemäri liitettiin olemassa olevaan viemärilinjaan”, North kertoo.

Viemärisukituksella viemärihuolet katosivat

”Meidän ei tarvinnut tehdä sukituksen vuoksi mittavaa remonttia. Viemärinsukitusurakasta on perinteiseen putkiremonttiin verrattuna vähemmän harmia asukkaalle.” 

“Viemärisukituksen tuloksena kiinteistön kunto on parempi ja yksi tulevien vuosien mittavista remonteista on nyt tehtynä.”

“Emme ole huolissamme viemäriputkien pettämisestä. Tiedän, että nyt putket kestävät vuosia, eikä meidän tarvitse enää olla huolissamme viemärien vuoksi. Viemärijärjestelmä on hyvässä kunnossa niin kauan, kuin asumme tässä.”

Alex North arvioi yhteistyön sujuvuutta urakan aikana

”LVI-Tuikun asiantuntijuus oli hyvää. He selittivät, mitä tekivät viemärin sukituksessa ja miksi niin tehtiin. Wc tehtiin myös erittäin hienosti.”

”Yhteistyön sujuvuuteen on vaikea vastata yksinkertaisesti. Yhteistyö oli hyvää, mutta kommunikaatiossa on parannettavaa. Mukana oli melko paljon eri osapuolia, ja näytti siltä, että kukaan yksittäinen henkilö ei hoitanut hankeviestintää selkeästi. Tämä johti pieniin ongelmiin ja viivästyksiin.” 

”LVI-tuikku tunnusti nämä, ja ongelmien lieventämiseksi ryhdyttiin välittömiin toimenpiteisiin, esimerkiksi: kasvokkain anteeksipyyntö ja selvitys sekä parempien varusteiden tarjoaminen wc:hen ilman lisäkustannuksia. Meille ei tullut lisäkustannuksia mistään aikataulumuutoksista tai lisätunneista.”

”Lopputulos on hyvä. Toiminta on erittäin palvelukeskeistä ja hyvää,” North kehuu.

Viemäri- ja wc-remontti kesti noin viikon

”Urakan toteuttamisessa oli hieman ongelmia. Nämä johtuivat pääasiassa LVI-Tuikun sisäisestä viestinnästä, mutta he ratkaisivat jokaisen. He olivat joustavia, kun muutimme viemärisukituksen laajuutta ja lisäsimme wc-remontin”, North kiittelee.

”Viemäritöihin meni neljä päivää, vaikka kesken töiden huomattiin, että aiemmin puhdistettu viemäriputki oli väärään suuntaan laskulla. Tähän oli varattu viisi päivää, joten aikataulussa pysyttiin helposti. Wc-remontti ei pysynyt aikataulussa edellä mainittujen ongelmien vuoksi, mutta työ tehtiin niin sujuvasti kuin mahdollista. Kaiken kaikkiaan työhön meni vähän yli viikko”, North kertoo.

cropped-Viemarinsaneeraus_etelasuomi.png

Alex North suosittelee LVI-Tuikun palveluita ja on tilannut jo käyttövesiremontin

”Remontin lopputulos on lupauksen mukainen. LVI-Tuikun toiminta on palvelu- ja asiakaslähtöistä.”

”Voin suositella yritystä ystäville ja tuttaville. He hoitivat ongelmat, sain mitä tilasin, ja ammattitaito on hyvä. Hinta oli myös kohtuullinen. Olen jo varannut heidät uusimaan käyttövesiputkemme vuonna 2022”, North toteaa tyytyväisenä.