Ainontie 10

01630 Vantaa

LVI Tuikku Oy - Yritystarina

LVI Tuikku perustettiin vuonna 2014

LVI Tuikku Oy on vuonna 2014 perustettu yritys. Yrityksen perustamispäätös tehtiin erään jääkiekkoturnauksen jälkipeleissä, savusaunan lauteilla Oulujoen rantatörmällä.

Tuure ja Joona Pitkälä harrastavat jääkiekkoa

Jääkiekkoturnaus oli mennyt hyvin. Oikeastaan loistavasti, koska turnauksesta oli tullut voitto kotiin. Pelaajat kävivät yhdessä läpi turnauksen pelit. Jokainen kenttä erikseen parhaimmat vaihdot. Jokainen pelaaja omat parhaat syöttönsä. Jokainen puolustaja parhaimmat taklaukset. Ja viimeisen pelin voittomaali, sitä kelattiin moneen kertaan.

Joona Pitkälä oli antanut oikeasta kulmasta samaan laitaan viivalle täydellisen syötön, jossa velipoika latasi kaikki voimansa kaikkien aikojen One-timeriin – vasen yläpesä ja riman kautta häkkiin! Maalintekijä, Tuure Pitkälä, nostettiin vielä moneen kertaan kabinetin kattoon.

Mutta voiton varmistajaksi todettiin yhdessä joukkuehenki!

Veljekset Tuure ja Joona Pitkälä yrittävät yhdessä

Oulujoki virtasi rauhallisesti loppusyksyn pimeässä illassa. Tähdet tuikkivat pilvettömällä taivaalla. Pelaajat ottivat rentouttavat ja pehmeät löylyt savusaunan hämärässä. Oulujoen vesi oli jo jääkylmää, mutta voittomaalin tekijä sukelsi pitkään ja ui vie pitkän kaarroksen. Muuttomatkalta talveksi Ouluun jäänyt sorsan ihmetteli kaislikossa miehen menoa. Kylmä vesi teki tehtävänsä ja Tuure palasi savusaunan lämpöön

Lauteilla istui Tuuren lisäksi velipoika Joona. Tuure heitti löylyä ja kertoi velipojalleen omasta yritysideastaan. LVI alan töitä tehdessä visio oman yrityksen perustamisesta oli pikku hiljaa ottanut tuulta alleen. Tuure kertoi näistä suunnitelmastaan Joonalle. Velipoika innostui ja Tuure pyysi häntä heti kumppanikseen yritystoimintaan.

Yrittämisen palo tuli verenperintönä

Perustajajäsenillä oli jo tuolloin pitkä kokemus LVI alalta asennus- ja työnjohtotöistä. Tämän kokemuksen päälle oli turvallista lähteä rakentamaan liiketoimintaa. Yrittämisen palo oli tullut molemmille verenperintönä.

Veljesten isä, Sauli, on aina toiminut yrittäjänä. Hänellä on aina ollut yrittämiseen innostava ja positiivinen asenne. Siellä yritystoiminnan keskellä ovat omat pojat saaneet tehdä ja oppia paljon LVI-toimialasta.

LVI Tuikku Oy:n ensimmäiset vuodet opettivat paljon yrittämisestä

LVI Tuikku Oy lähti aluksi tekemään omakotitalojen lämmitys-, vesi- ja ilmanvaihtourakoita. Urakoinnissa maksettiin alkuvuosina joitakin oppirahoja, mutta palo mennä eteenpäin oli vahva. Toiminnan ympärillä kehitettiin yritykseen toimivat asiakaspalvelu- ja tuotantoprosessit.

Kehitystoiminta tuotti tulosta ja toimintaa laajennettiin kysynnän kasvaessa. LVI urakoita alettiin tehdä monipuolisemmin rivitalo, kerrostalo ja liikekiinteistöjen parissa.

LVI Tuikku Oy palvelee Uudenmaan alueella

LVI Tuikku Oy toimii Uudenmaan alueella. Yrityksen urakointikohteissa työskentelee nykyisin 15 työntekijää. Puolet on omilla palkkalistoilla ja toinen puoli on luotettavia ja pitkäaikaisia aliurakoitsija.

LVI Tuikku on keskittänyt toimintansa LVI- ja viemäripalveluihin sekä käyttövesiremontteihin. Yritys tekee viemärin avauksia viemäriystävällisellä huuhtelumenetelmällä. Asiakkaille tehdään myös viemärin kuvauksia ja kuntokartoituksia.

LVI Tuikku Oy:n viemärin kuvaus on toimialan luotettavin kartoitusmenetelmä

Viemärikuvaukset ovat olleet suosittuja kiinteistön omistajien ja taloyhtiöiden keskuudessa, koska LVI Tuikun viemärikartoitus on toimialan luotettavin.

Puhdistetuista viemäreistä saadaan hyvät ja tarkat kuntoanalyysit, joita omistajat ja taloyhtiöiden hallitukset käyttävät pitkän tähtäimen suunnitelmien tekemiseen ja pitkälle tulevaisuuten kantavien päätösten tukena.

Viemärin kuntokartoituksessa voi ilmetä viemäriongelmia ja remonttitarpeita.

LVI Tuikku Oy:n viemärin sukitus on asukkaille helppo ja nopea viemäriremontti

LVI Tuikku tekee viemäriremontit viemärin sukitus menetelmällä. Viemärin sukitus on asukkaille helppo putkiremontti, koska asunnosta ei tarvitse muuttaa putkiremontin ajaksi pois. Lisäksi putkiremontin läpimenoaika on nopea.

Viemärin sukitus tehdään laadukkailla ja käytännössä parhaaksi todetulla Boldan Oy:n tuotteilla. LVI Tuikku on Boldanin sertifioitu kumppani. LVI Tuikku Oy on tehnyt viemärin sukituksia omakotitaloihin ja isoihin kerrostaloihin. Taloyhtiö- ja isännöitsijäyhteistyö on tuttua ja sujuvaa.

Yritys toimii ketterästi ja panostaa asiakaspalveluun

LVI Tuikku on saanut hyvää asiakaspalautetta nopean ja ketterän toiminnan vuoksi. Tämä ketteryys ja pohjoissuomalainen yrittäjäasenne halutaan säilyttää yrityksen DNA:ssa jatkossakin.

Yritys panostaa edelleen asiakaspalveluun ja koko toiminnan kehittämiseen. Yrityksen pitkäaikainen myyntimies, Tuomo Siurua, on aktiivisesti mukana asiakaspalvelu- ja myyntityössä. Kaikki asentajat ovat kokeneita LVI-alan ammattilaisia.

Yrittäjät ovat itse arkisessa työnteossa mukana, joten ote toimintaan säilyy. Jääkiekkomiehinä Tuure ja Joona tietävät hyvin – ote mailasta pitää olla tiukka, kun ollaan kentällä. Jokaisen työllä ja aktiivisuudella saadaan valmista aikaan, mutta joukkuehenki on tärkein!

Yrityksen nimi – LVI Tuikku Oy

Moni asiakas on kysynyt muun muassa messuilla yrityksen nimen taustasta. Kerrotaan tässä lyhyesti, mistä nimi on syntynyt.

Kun Tuure oli nuori mies, häneen ihastuneet naiset sanoivat häntä Tuikuksi. Tämä nimitys ärsytti Tuurea. Hän vastasi, että ei hän ole mikään Tuikku. Tämä vain yllytti naisia ja kaikki muutkin kaverit alkoivat käyttämään tätä nimitystä. Loppujen lopuksi Tuikku muodostui Tuurelle itselle mieluisaksi lempinimeksi.

Kun Tuure oli perustamassa firmaa, hänellä oli yritykselle muutamia nimiehdotuksia. Hän järjesti pikku gallupin, mikä olisi paras nimi. LVI Tuikku nousi gallupissa ykköseksi. Ja sillä ollaan menty ja mennään tulevaisuudessakin.

Mikäli sinulla on LVI palvelun tarpeita pääkaupunkiseudulla.
Ota rohkeasti yhteyttä LVI Tuikkuun. Saat hyvää ja ketterää asiakaspalvelua!