Asiakaskokemus Virolainen

WC-pönttö meni epäkuntoon - vahinko ei tule kello kaulassa

Länsi-Vantaalla, vuonna 1968 rakennetussa omakotitalossa asuu ISTV:n sisältöpäällikkö Antti Virolainen vaimonsa kanssa. Keväällä heidän nuorin poikansa, ammattimainen e-urheilija Aleksi Virolainen, asui vielä kotona. Etätyöarki sujui omalla painollaan, kunnes eräänä päivänä talon pääkylpyhuoneen wc-pönttö meni epäkuntoon.

Antti Virolainen etsi Internetistä LVI-toimijoita ja LVI-Tuikku näkyi kartalla lähellä heidän kotiaan. Hän päätti ottaa paikalliseen toimijaan yhteyttä. Viemärin kuvaus paljasti putkien kiinnityskohtien irronneen, joten taloon tehtiin viemärin sukitus.

valurautaviemäri

Viemärin kuvaus selvittää viemäriputkien todellisen kunnon

LVI-Tuikun asiantuntija kartoitti tilanteen ja wc-pönttö vaihdettiin uuteen. Jutustellessa tuli ilmi, että naapuritontilla tehdään räjäytystöitä. LVI-Tuikun mukaan oikeinkin tehdyt räjäytystyöt voivat vahingoittaa viemäriputkia, erityisesti, jos ne ovat vanhoja. Talon putkisto oli alkuperäisessä kunnossa, joten  asiakkaalle ehdotettiin viemäriputkien kuvausta, jotta niiden kunto saataisiin selville. Virolainen piti ideaa hyvänä ja kuvaus tehtiin.

Selvisi, että putkissa ei ollut halkeamia eikä vuotoja, mutta niiden kiinnityskohdat olivat hieman irronneet toisistaan. Tämä voi aiheuttaa sen, että putket saattavat liikahdella esimerkiksi räjäytysten aikana ja vesi pääsisi silloin vuotamaan perustuksiin. LVI-Tuikku suositteli sukitusta. Työt aloitettiin Virolaisten aikataulutoiveiden mukaisesti.

Sukitettu viemäriputki

Viemärin sukitus on asukasystävällinen viemärin korjausmenetelmä

Sukitus on nopea ja kustannustehokas tapa uusia viemäristö. Siitä ei koidu isoa vahinkoa esimerkiksi kylpyhuoneen pinnoille ja se saadaan yleensä tehtyä alle viikossa. Virolaisilla sukitus oli valmis jo kolmantena päivänä. Etätöiden takia sukitusta ei voitu tehdä normaalia kahdeksaa tuntia päivässä, mutta Virolainen kiittelee joustavuutta siinä, että voitiin toimia heidän aikataulujensa puitteissa.

– Työmiehet saapuivat siihen aikaan, kun olimme sopineet, ja kaikki sujui asiallisesti. Saimme hyvin tietoa työvaiheista jo ennakkoon, mikä helpotti elämäämme remontin aikana.

Sukitus lähikuva

Omakotitalon viemärin sukitus antoi talolle lisää vuosia

Ainut haitta oli Virolaisen mukaan se, että parin päivän ajan täytyi käyttää pihalle toimitettua ulkowc:tä. Se oli kuitenkin hyvin pieni asia verrattuna siihen, että pian he saavat toimivan viemärijärjestelmän.

– Se toi mielenrauhaa, kun tiedämme, että nyt kaikki on ok, eikä putkistossa ole tukkeutumia tai muita ongelmia. Se toi myös talollemme lisää vuosia.

Virolainen on tyytyväinen LVI Tuikulta saamansa palveluun.

Virolainen on tyytyväinen LVI Tuikulta saamansa palveluun

Virolainen käyttää LVI-Tuikun palveluita varmasti jatkossakin.

– He ovat hinnoitelleet työnsä niin, että soitan varmasti heille uudelleen tarpeen vaatiessa. Lisäksi olemme hyvin tyytyväisiä kokonaisuuteen, miten hienosti kaikki sujui. Ammattitaito näkyi työskentelyssä.