Putkiremontti – ammattitaidolla ja palveluasenteella

Piileekö kodissasi tihkuva riski? Sattuiko vesivahinko?

Poista pelkosi ja uusi asuntosi käyttövesiputket ja vesikalusteet

Putkiremontti jokaiseen asuntoon LVI -Tuikun ammattitaidolla ja palveluasenteella

LVI -Tuikulta putkiremontti jokaiseen asuntoon Avaimet käteen-palveluna. Saat meiltä ammattitaidolla ja huolella tehdyn käyttövesijärjestelmän remontin omakotitaloon, kerrostaloon tai rivitaloon.

Uudet käyttövesiputket poistavat talostasi vesivahingon riskin ja nostavat kiinteistösi arvoa. Saat putkiremontin jälkeen uudesta hanasta aina puhdasta ja raikasta vettä – turvallisesti.

LVI -Tuikun yksi selkeä sopimus kattaa käyttövesiremontin suunnittelun, tarvikkeet ja asennustyöt sekä loppusiivouksen.

Putkiremontti mielessä? Piileekö kotisi vesiputkissa tihkuva riski?

Tiesitkö, että talon iän myötä vesiputkien vuotoriskit kasvavat. Vesivahinko tapahtuu useimmin vesiputkien, venttiilien tai liitoskohtien pettäessä. Vesiputkien ennakoiva korjaaminen poistaa vuoto- ja vesivahinkoriskit.

Ajoissa tehty putkiremontti vähentää kustannuksia, koska putkiremontin tekeminen maksaa aina vähemmän kuin vesivahingon ja kosteusvaurioiden korjaaminen.

Kuinka usein putkiremontti tarvitsee tehdä talon elinkaaren aikana?

Käyttövesiputkien keskimääräiseksi käyttöiäksi arvioidaan yleisesti 30-50 vuotta. Kokemus on kuitenkin osoittanut, että putkiremontti tehdään vesiputkiston iän ollessa 25-30 vuotta. Putkimateriaali vaikuttaa vesiputkiston käyttöikään. 

Vanha käyttövesiputkisto on rakennettu siten, että kylmä käyttövesi kulkee kuumasinkittyjä teräksisiä vesiputkia pitkin. Ja lämmin käyttövesi kuparisia vesiputkia pitkin. Teräsputket ovat alttiita korroosiolle ja kupariputket pistesyöpymille. Näin ollen putkien käyttöikä voi olla jopa alle 10 vuotta. 

Vesiputkiston jäljellä olevaa käyttöikää ei voi arvioida suoraan putken iän perusteella. Putkiston kuntoon vaikuttaa putken laatu, erilaiset rasitukset ja käyttöolosuhteet. Putkiremontti kannattaa ajoittaa noin 25 vuoden kohdalle. 

Talon alkuperäisissä käyttövesiputkistoissa piilee aina vesivahingon riski.

Milloin putkiremontti on ajankohtainen?

Putkiremontin ajankohta selviää kartoittamalla käyttövesiputkiston kunto. Vesiputkien kuntokartoitus kannattaa tehdä ehdottomasti heti, jos sinulla on pienintäkään epäilystä kiinteistösi vesiputkiston kunnosta.

Miten ongelmat ilmenevät käyttövesiputkissa:

Kuumasinkityt teräsputket:

Sinkityissä teräsputkissa ajan tuomia vaurioita ovat korroosion aiheuttama ruoste ja tukokset.

Tukokset aiheuttavat putkessa paineiskuja tai virtausmuutoksia. Putken heikentynyt seinämä ei kestä näitä äkillisiä paineiskuja ja putkeen tulee reikä.

Kupariputket:

Kupariputkien yleisin ongelma on veden laadun aiheuttamat pistesyöpymät.

Pistesyöpymät ovat kupariputkien yleisin korroosiomuoto. Pistesyöpymä voi aiheuttaa kupariputken puhkeamisen hyvin lyhyessä ajassa, jopa alle viidessä vuodessa.

Mistä käyttövesiputkiston ongelmat johtuvat?

Rakentamisessa on käytetty huonolaatuisia vesiputkia

Kiinteistön käyttövesiputkisto on rakennettu jo alunperin käyttäen huonolaatuisia putkia. Huonolaatuiset putket on tuotu ulkomailta, mutta myös kotimaisissa putkissa on laatueroja eri vuosikymmeninä.

Käyttövesijärjestelmän asennuksessa on tehty virheitä

Yleisimmät asennusvirheet tapahtuvat putkien ja eri komponenttien käsittelyssä työmaa-aikana, jolloin putket vaurioituvat ennen asennusta. Muita kriittisiä kohtia ovat venttiilit, liitokset ja mutkat sekä juotos- ja hitsauskohdat.

Ajan hammas on purrut vesiputkistoon

Vesiputkisto syöpyy ja ruostuu ajan kuluessa. Näitä aiheuttaa veden huono laatu, korroosio, suunnitellusta poikkeavat virtausnopeudet ja lämpötilat, aineiden liukeneminen ja mekaaniset rasitukset.

Teetä putkiremontti ennen vesivahinkoa

Vanhat vesiputket kulkevat usein piilossa rakenteiden sisällä. Vesivahingon riski suurenee, kun vesiputkiston tunnetut ongelmakohdat ovat rakenteiden sisällä, jolloin vuotojen ja vaurioiden havaitseminen on vaikeaa.

Putkiremontti kannattaa tehdä ennen vesivahinkoa.

Putkiremontin pitkä aikaväli kuluttaa hanat ja wc-istuimet

Putkiremontin aikavälin kasvaessa suureksi alkuperäisen putkiston ja vesikalusteiden kunto heikkenee. Ne ovat riski talon ja asukkaiden turvallisuudelle ja terveydelle. Ruosteisessa putkessa huonosti kulkeva vesi haisee ja maistuu pahalle. 

Putkiston epäpuhtaudet ja ruoste kuluttavat vesikalusteita kuten hanoja, altaita ja WC-istuimia.

 WC-istuimen huuhtelulaitteisto ei kestä ikuisesti ja lisäksi wc-istuimen vesisäiliön hiushalkeamat aiheuttavat vesivahingon riskin.

9 hyvää syytä tehdä käyttövesijärjestelmän putkiremontti

– Vältät asunnon omistajan painajaisen – vesivahingon
– Poistat pelkosi putkiston kunnosta
– Turvaat kotisi rakenteet piileviltä tihkuvuodoilta

– Säästät vakuutusmaksussa uuden putkiston vuoksi
– Uusi käyttövesiputkisto nostaa kotisi vakuusarvoa arviotilanteessa
– Uusittu käyttövesiputkisto nostaa kotisi myyntihintaa myyntitilanteessa

– Juomaveden laatu paranee, ei enää ylimääräisiä hajuja tai makuja
– Saat hienolla ja helppokäyttöisella hanalla juuri oikean lämpöistä vettä
– Vesikalusteet ja hanamallit saatavilla eri tyyleillä, klassisesta moderniin

Miksi valita LVI -Tuikku putkiremontti-urakoitsijaksi?

Lyhyt asukashaitta – ainutlaatuisen tehokas ennakkovalmistelu- ja asennusmenetelmä takaa nopean remontin (taloyhtiön putkiremontissa oma LVI-kontti).

Ammattitaitoiset omat LVI-asentajat hoitavat koko remontin huolella ja palveluasenteella alusta loppuun asti. Voit asua kotona koko remontin ajan.

Kotimaista takuutyötä – jo tuhansia tyytyväistä omakotitalojen ja taloyhtiöiden putkiremonttiasiakkaita ympäri Suomen.

Saat LVI -Tuikulta nopean ja vaivattoman putkiremontin kilpailukykyiseen markkinahintaan.

Ota rohkeasti yhteyttä jo tänään, ja varmista huoleton asuminen vuosikymmeniksi eteenpäin!