Ainontie 10

01630 Vantaa

Astianpesukoneen asennus

Astianpesukoneen asennus tarjoushintaan Uudenmaan alueella:

  • Tavanomainen astianpesukone – Asennus 149 euroa.
  • Integroitava astianpesukone – Asennus tuntitöinä 85 €/h.

Anna ammattilaisen asentaa astianpesukone paikalleen

Astianpesukoneen asennus takuutyönä Uudenmaan alueella.

Jätämme asiakkaalle pöytäkirjan, joka kelpaa isännöitsijälle ja vakuutusyhtiölle.

Hankitko uuden astianpesukoneen ja tarvitset sille ammattitaitoisen asennuksen?

Astianpesukoneen asennus on aina syytä jättää ammattitaitoisen asentajan tehtäväksi. Ammattilaisen asentama astianpesukone on heti valmiina käyttöön ja sinun ei tarvitse tuskailla asennuksen kanssa useita iltoja.

Tyypillisesti taloyhtiöiden säännöt kieltävät astianpesukoneen asennuksen itse. Kunnioita tätä sääntöä, ettet joudu korvaamaan mahdollisesta omasta asennuksesta johtuvia vahinkoja.

Kodinkoneiden myyjät edellyttävät uuden koneen takuun säilymiselle ammattitaitoisen LVI liikkeen asennuksen.

Lisäksi vakuutusyhtiöt voivat jättää korvaamatta vesivahingon, jos asennus on tehty itse ja väärin.

LVI Tuikun astianpesukoneen asennustyöstä saat aina asennuspöytäkirjan, joka kelpaa isännöitsijälle ja vakuutusyhtiölle.

Oikein asennettu astianpesukone toimii moitteettomasti on turvallinen käyttää.

Astianpesukoneen asennuksen tarjoushinta Uudenmaan alueella:

Tavanomainen astianpesukone – Asennus 149 euroa.

Integroitava astianpesukone – Asennus tuntitöinä 85 €/h.

Katso ystävällisesti asennustyön sisältö sivun alareunassa.

Astianpesukone rikki – kuka jaksaa tiskata käsin?

Menikö sinulla astianpesukone rikki ja jouduit käsitiskaajaksi? Astianpesukone voi mennä rikki hyvin yllättäen. Ennen kuin ostat uuden astianpesukoneen, varmista, että vika ei ole koneen käytössä.

Yleisin virhe astianpesukoneen käytössä on se, että astianpesukoneelle tuleva hana eli astianpesukoneventtiili on kiinni. Tämä venttiili löytyy useimmiten keittiön hanasta. Se on pieni vipu ja hana on auki asennossa alhaalla. Muista avata hana ennen kuin käynnistät astianpesukoneen. Sulje hana, kun poistut kotoa.

Toinen tyypillinen virhe astianpesukoneen käytössä on se, että konetta ei muisteta tai viitsitä puhdistaa. Astianpesukoneen pohjassa sisäpuolella on suodatin, joka estää suurimpien ruoantähteiden menemisen viemäriin. Tämä suodatin on syytä puhdistaa säännöllisesti. Puhdistaminen tapahtuu kuumalla pesuainevedellä ja tiskiharjalla. Jos suodatin menee tukkoon, pesussa syntyvä jätevesi ei pääsee kulkeutumaan viemäriin.

Astianpesukone meni rikki ilmoittamatta etukäteen?

Astianpesukoneen toimintaikä vaihtelee koneen laadun ja tyypin mukaan, mutta aika tyypillinen koneen kestoikä on noin 5-10 vuotta. Koneen ikään vaikuttaa muun muassa koneen käyttömäärät, veden laatu ja käyttötottumukset kuten päivittäiset pesukerrat ja astioiden esipuhdistus.

Astianpesukone menee rikki usein varoittamatta. Siitä saattaa mennä rikki esimerkiksi poistopumppu. Poistopumpun mennessä rikki kone ei toimi, koska se ei poista koneesta likaista pesuvettä. Astianpesukone saattaa mennää tällöin kokonaan vikatilaan, eikä suostu lähtemään lainkaan päälle.

Hyvin tyypillinen vika astianpesukoneissa on se, että astianpesukoneen pesuveden lämmittävä termostaatti menee rikki. Kone saattaa tällöin pestä ohjelman läpi ja loppuun asti. Termostaatin ollessa rikki pesuvesi ei lämpene, astiat eivät peseydy ja niihin jää epämiellyttävä rasvakerros. Lisäksi astiat ovat ohjelman päätyttyä märät, kone tarvitsee lämmön jotta astiat kuivuvat.

Lopeta rikkoutuneen tai toimimattoman astianpesukoneen käyttö heti

Rikkinäisen astianpesukoneen käyttö pitää lopettaa heti, jotta lisävahinkoja ei pääse syntymään. Rikkinäisestä astianpesukoneesta voi vuotaa vettä luukun tiivisteistä, koneen laitteistosta ja poistovesiletkusta sekä tulovesiletkusta – vesivahinko on valmis!

Astianpesukone saattaa mennä rikki vahingossa, jolloin esimerkiksi joku astuu luukun päälle ja luukun sarana vääntyy tai muuten vaikka lapsi tai lemmikki repii koneen sisällä pyörivän pesulaitteen rikki.

Rikki mennyt ja vuotava astianpesukone on syytä poistaa käytöstä heti, kun epäilet tai havaitset vian. Yleensä astianpesukoneen vesiputket ovat keittiön kaapeissa poissa silmistä, jolloin niiden vuotoja on vaikea havaita.

Astianpesukoneen alle kuuluu asentaa suojakaukalo. Suojakaukalon tehtävä on tuoda vuotovesi näkyviin ja estää veden päätyminen koneen alle kalusteisiin ja talon rakenteisiin.

Muista tarkkailla koneen kuntoa säännöllisesti. Vältyt kalliilta vesivahingolta ja asumista häiritsevältä remontilta, kun pidät astianpesukoneen aina toimintakunnossa ja ehjänä.

TSI- eli Tee se itse-asentajan tyypillisiä virheitä astianpesukoneen asennuksessa

Asuntoa ostaessa astianpesukone on yleensä asennettuna valmiiksi paikoilleen. Astianpesukoneen asennus sattuu harvoin kohdalle. Ja asennukseen ei muodostu minkäänlaista rutiinia. Se vuoksi astianpesukoneiden tee se itse asennuksissa näkeekin kerta toisen perään samoja ongelmia, joita sitten käydään korjaamassa.

Virhe 1 – Astianpesukone asennetaan vinoon. Astianpesukone tulee asentaa suoraan, jotta kone toimisi suunnitellulla tavalla pesun, veden poistamisen ja kuivaamisen aikana.

Virhe 2 – Astianpesukone asennetaan liian alas. Astianpesukone säädetään asennuksen jälkeen oikeaan korkoon, jolloin pesukoneen tulovesiputki ja poistovesiputki eivät jää koneen alle puristuksiin. Puristuksissa oleva vesiputki voi murtua käytössä nopeasti aiheuttaen vesivahingon.

Virhe 3 – Astianpesukoneen jalkoja ei säädetä. Astianpesukoneessa on säätöjalat, jotka estävät konetta heilumasta. Tukevasti asennettu astianpesukone pysyy paikoillaan täytön, pesun ja tyhjennyksen aikana. Koneeseen ei kohdistu hallitsemattomia tärähdyksiä ja astia säilyvät ehjänä.

Virhe 4 – Poistovesiputki asennetaan väärin. Astianpesukoneen poistoputkeen kohdistuu painetta ja koneen poistovesipumpun poistaessa pesuvettä koneesta viemäriin. Putken ja viemärin asennuskohta on asennuksen riskipaikka. Liitoskohta tulee tehdä ohjeiden mukaan huolellisesti. Näin pesuvesi saadaan kulkemaan sinne minne se kuuluukin – viemäriin.

Virhe 5 – Koneen vesijohdon tiiviste vuotaa. Astianpesukoneissa saattaa tulla mukana tiiviste, joka yleismaailmallisena ei kuitenkaan ole tarkoitukseen sopiva. Vesijohdon ja hanan liitoskohtaan tulee asentaa oikeanlainen siihen tarkoitukseen sopiva tiiviste.

Virhe 6 – Kierteiden muuntoyhde puuttuu.
Keittiön hanan ja astianpesukoneen vesiputken kierteet eivät sovi yhteen. Koneen mukana saattaa tulla muuntoyhde. Muuntoyhde voi olla epäsopiva hanan kanssa käytettäväksi.

Virhe 7 – Liitokset vuotavat. Astianpesukoneen asennuksessa on tärkeää tietää, minkä verran liitoksia kiristetään. Löysä liitos vuotaa ja liian kova kiristys rikkoo uuden koneen venttiilin ja vääntää keittiön hanan vesiliitännän käyttökelvottomaksi.

Virhe 8 – Koneeseen unohtuu kuljetustuet. Astianpesukoneessa on tehdasvalmistuksen jäljiltä kuljetustuet. Nämä tuet estävät koneen toiminnan. Ja koneen poistovesijärjsetelmään päätyessään ne voivat tukkia uuden koneen käyttökelvottomaksi.

Virhe 9 – Asennusta yritetään ilman kunnon työkaluja. Astianpesukoneen asennuksessa tarvittavia työkaluja on harvoin normaalissa kotitaloudessa. Kertaasennusta varten ei ole järkevä ostaa erikoistyökaluja. Lisäksi puutteelliset työkalut rikkovat muljutessaan kiinnitysosien kannat.

Miksi tilata LVI Tuikulta astianpesukoneen asennus

Astianpesukoneen asennus on aina syytä jättää ammattitaitoisen asentajan tehtäväksi. Ammattilaisen asentama astianpesukone on heti valmiina käyttöön ja sinun ei tarvitse tuskailla asennuksen kanssa useita iltoja.

Astianpesukoneen asennus takuutyönä – hyödyt sinulle tilaajana:

– Säästät työkalujen hankintakustannukset ja asentamiseen kulutetut illat.
– Poistat epävarmuuden ja pelon omasta asennusvirheestä ja vesivahingosta.
– Saat keskittyä siihen mitä osaat, kun ammattilainen hoitaa asennuksen.

– Astianpesukoneen takuu säilyy, kun asennuksen on tehnyt ammattilainen.
– Laadukas ja oikeaoppinen asennusmenetelmä takaa koneelle toimintakunnon.
– Ammattitaitoinen asennus takaa oikeat osat ja pitävät liitokset.

– Ammattitaitoinen asennus takuutyönä.
– Asennuksen jälkeen kone heti turvallisesti käyttövalmiina.
– Saat asennuksesta pöytäkirjan, joka kelpaa isännöitsijälle ja vakuutusyhtiölle.

Autamme viikoittain useita asiakkaita astianpesukoneen asennuksessa. Meillä on yli kymmenen vuoden kokemus LVI urakoinnista. Asiakkaamme ovat olleet tyytyväisiä palveluumme. Kaikki asentajamme ovat suomalaisia LVI alan ammattilaisia. Voit tilata turvallisin mielin meidän palvelun.

Soita rohkeasti tai lähetä viesti, niin autamme sinua saamaan astianpesukoneesi käyttöön!

Astianpesukoneen asennus tarjoushintaan Uudenmaan alueella:

Tavanomainen astianpesukone – Asennus 149 euroa.

Sisältö:

  • Astianpesukoneen asennuksen takuutyönä.
  • Asennuksesta pöytäkirja.
  • Asennushinta 149 euroa, sisältää arvonlisäveron.
  • Asennusolosuhteiden tarkistus ja takuu.

Integroitava astianpesukone – Asennus tuntitöinä 85 €/h.

Sisältö:

  • Integroitavan astianpesukoneen asennus tehdään tuntitöinä.
  • Asennuksesta pöytäkirja.
  • Tuntihinta on 85 euroa/tunti, sisältää arvonlisäveron.
  • Asennusolosuhteiden tarkistus ja takuu.

Saat meiltä tarvittaessa suojakaukalon lisähintaan. Ilmoita tilatessa onko astianpesukoneen alle kuuluva suojakaukalo paikoillaan ja ehjä.

Tai soita myyjällemme:

Tuomo Siurua

Puh. 044 241 0655

Viemärin avaus Uusimaa

Janne Karvonen

Puh. 045 670 2181

Viemärin avaus Uusimaa

Tuure Pitkälä

Puh. 044 987 0979

Viemärin avaus Uusimaa