Vapaalantie 24 a 2

01630 Vantaa

Milloin kerrostalon tai rivitalon putkiremontti kannattaa tehdä

Milloin kerrostalon tai rivitalon putkiremontti kannattaa tehdä?

Kerrostalon tai rivitalon putkiremontti on ajankohtainen, kun kiinteistö on yli 30 vuotta vanha. Myös uudempiin kiinteistöihin tehdään putkiremontteja, jos niissä on ollut jo vesivahinkoja.

Viemäriputket ja vesijohdot tulevat käyttöikänsä päähän monesta syystä. Käymme tässä jutussa läpi näitä syitä ja kerromme milloin kannattaa tehdä putkiremontti.

Kerrostalon ja rivitalon putkiremonttiin monesta syystä

Putkiremontti rivitalossa tai kerrostalossa tehdään yleensä siinä vaiheessa, kun talolla on 30-50 ikää. Tämän ikäisen kiinteistön viemäriputkisto ja vesijohdot ovat tulleet käyttöikänsä päähän.

Vanha viemäriputkisto voi olla rikki tai siinä on piilohalkeamia rakenteiden sisällä. Usein vanhassa viemärissä on vakavia toimintaongelmia – viemäri on tukossa tai se voi vuotaa talon rakenteisiin. Voit tutustua tarkemmin viemäriongelmiin ja niihin johtaneista syistä verkkosivuillamme – 5 yleisintä ongelmaa viemärissä.

Milloin taloon tulee tehdä vesijohtojen putkiremontti

Putkiremontin aikaväli, ja se kuinka usein vesijohtojen putkiremontti tulee tehdä, voi myös yllättää. Remontoitavan putkiston ikä voi olla 30 vuoden sijaan 20 vuotta tai jopa 10 vuotta.

Uudehkossa rivi- tai kerrostalossa putkiremontti tulee vastaan, jos niissä on ollut jo vesivahinkoja.

Joidenkin vesilaitosten alueella vesi on sellaista, että se ei yksinkertaisesti sovellu kuparin kanssa yhteen. Tällöin vesi aiheuttaa kupariputkiin pistesyöpymiä ja kupariputket alkavat vuotamaan aiheuttaen kalliin vesivahingon.

Kuntotarkastus paljastaa viemäriputkien ja vesijohtojen todellisen kunnon

Viemäriputkien ja vesijohtojen todellinen kunto selviää perusteellisella kuntokartoituksella. 

Viemäriputkien kunto selviää viemärin kuvauksella. Vanhat viemäriputket tulee pestä puhtaaksi ennen kartoituskuvausta, koska vain puhdistetun viemäriputken kunnon voi todeta luotettavasti. 

Putkiremontin tarve ilmenee putkiston kuntotutkimuksen yhteydessä. Putkiremontti kannattaa tehdä rivi- ja kerrostalossa ennen kallista viemäri- tai vesivahinkoa.

Kannattaako putkiremonttia siirtää taloyhtiössä

Putkiremontista päättäminen voi olla taloyhtiössä vaikea asia, vaikka kuntoarviossa on ilmennyt vikaa putkistossa ja kunnossapitotarveselvitys ja PTS puoltavat putkiremonttia.

Putkiremontin aikataulusta sopimisen ja asian käsittelyn siirtäminen seuraavaan yhtiökokoukseen voi olla kohtalokasta. 

Putkiremontin siirtäminen voi johtaa siihen, että viemäriputket ja vesijohdot hajoavat ja vesivahinkoja tulee useisiin asuntoihin.

Isännöitsijät uskovat, että putkiremonttien hinnat nousevat

Isännöitsijät uskovat putkiremonttien hintojen nousevan.

Isännöintiliitto tekee vuosittain Putkiremonttibarometri-kyselyn isännöitsijöille. Tutkimus kertoo aina isännöitsijöiden sen hetkisen näkemyksen putkiremonttimarkkinasta.

Tuoreimman Isännöintiliiton putkiremonttibarometrin (2021) mukaan 60 % vastaajista uskoo, että putkiremonttien hintoihin on odotettavissa korotuksia seuraavan vuoden kuluessa.

Saman raportin mukaan useampi vastaaja arvelee koronan vaikeuttaneen päätöksentekoa taloyhtiöissä.

Paljonko putkiremontti nostaa vastiketta

Milloin on oikea aika tehdä putkiremontti kerrostaloon tai rivitaloon? Ja miten putkiremontti vaikuttaa rahoitusvastikkeeseen?

Putkiremonttilainalla on aina hinta, korko, joka elää suhdanteiden mukaan. Rahoitusvastikkeen määrään voi kuitenkin vaikuttaa neuvottelemalla laina-aika riittävän pitkäksi.

Putkiremontti maksaa aina urakkasumman verran. Mutta putkiremontin rahoituksen suunnittelulla myös ne osakkaat, joiden maksukyky on rajallisempi, saadaan putkiremontin taakse.

Näin putkiremonttia ei tarvitse siirtää ja se tulee tehtyä ennen kalliita viemäri- ja vesivahinkoja.

Mietitkö sinun taloyhtiössäsi putkiremontin ajankohtaa? Ota rohkeasti yhteyttä LVI-Tuikun asiantuntijaan.

LVI Tuikun työkalenteri on tasaisen täynnä ympäri vuoden. Ammattitaitoomme luotetaan ja sesonkeja ei ole muodostunut.

Selvitämme mielellämme sinun taloyhtiösi viemäriputkien ja vesijohtojen kunnon ja toteutamme putkiremontin ammattitaidolla.

Teemme taloyhtiöiden viemäreiden kuntokartoituksia, tutustu palveluun https://www.lvituikku.fi/taloyhtioille/

Olemme kokenut urakoitsija taloyhtiöissä, tutustu linjasaneerauspalveluun https://www.lvituikku.fi/linjasaneeraus/