Rivitalon putkiremontti – uusilla vesikalusteilla säästät ympäristöä ja vedenkulutusta

Rivitalon putkiremontti on ajankohtainen, kun kiinteistö on yli 30 vuotta vanha. Käyttövesiputkien keskimääräinen käyttöikä on noin 30–50 vuotta. Tällä hetkellä tyypillinen putkiremonttikohde on 1980-luvun rivitalo, jossa vesikalusteita on päivitetty ehkä parikymmentä vuotta sitten, osassa huoneistoista kalusteet voivat olla alkuperäisetkin. Yleensä kaikki vesikalusteet vaihdetaan putkiremontin yhteydessä uusiin. Vanhat, tiputtavat hanat ja WC-istuimet voivat päästää jopa 30–300 kuutiota vettä läpi. Hanojen ja vesikalusteiden vaihtaminen nykyaikaisiin lisää asumismukavuutta ja vähentää vesilaskua.

Milloin putkiremontti rivitaloon?

Käyttövesiputkiston käyttöikä on noin 30–50 vuotta. Käyttövesiremontti – tutummin putkiremontti – on siis tällä hetkellä ajankohtainen yli 30 vuotta vanhoissa kiinteistöissä. Myös uudempiin kiinteistöihin tehdään putkiremontteja, mikäli niissä on ollut jo vesivahinkoja.

Rivitalon putkiremontissa vanha käyttövesijärjestelmä puretaan pois uusien putkien tieltä. Vanhojen putkien purkaminen ja uuden rakentaminen porrastetaan siten, että vedenjakelu keskeytyisi asunnossa mahdollisimman lyhyeksi ajaksi. Pinnat suojataan, sillä purku- ja asennustöistä aiheutuu paitsi meluhaittaa, myös pölyä ja likaa.

Rivitalon putkiremontti kannattaa teettää ajoissa, sillä vesivahingon korjaaminen tulee huomattavasti putkiremonttia kalliimmaksi.  

Ajoissa tehty rivitalon putkiremontti ehkäisee vesivahingon

Vanhan alkuperäisen putkiston kunto on riski sekä rakennuksen että asukkaiden turvallisuudelle ja terveydelle.

Putkiston ruoste ja epäpuhtaudet kuluttavat vesikalusteita kuten hanoja, altaita ja WC-istuimia. Tällaisessa putkistossa vesi alkaa haista ja se maistuu pahalle, ruosteelle ja vanhoille putkille. Vanha putkisto ja hanat muodostavat vesivahingon riskin kiinteistölle. Putkien ja hanojen vaihtaminen uusiin on edullisempaa kuin kalliin vesivahingon korjaaminen.

Nykyaikaiset vesikalusteet säästävät ympäristöä ja kukkaroa

Kodin vesikalusteet altistuvat vuosien aikana kovalle päivittäiselle rasitukselle. Vanhojen hanojen venttiilit ja tiivisteet kuluvat käytössä. WC-istuimen huuhtelulaitteisto ja posliiniosat eivät kestä ikuisesti, ja istuimen vesisäiliön hiushalkeamat aiheuttavat vesivahingon riskin.

Vettä tiputtavat hanat ja vuotavat WC-istuimet saattavat päästää vettä läpi 30–300 kuutiota! Nykyaikaisissa WC-istuimissa on kaksivaiheinen huuhtelu, joka säästää vettä. Vanhemmat istuimet huuhtelevat jokaisella nykäisyllä yhtä paljon, vaikka huuhtelu pienemmälläkin vesimäärällä riittäisi. Hanojen ja vesikalusteiden vaihtamisella säästät ympäristöä ja omaa vesilaskuasi.

Korona-aikana käsienpesu on tärkeää. Kosketusvapaat hanat ovat turvallisia ja hygienisiä

Rivitalon putkiremontti lisää asumismukavuutta

Rivitalon putkiremontin yhteydessä vaihdetaan yleensä kaikki asunnon vesikalusteet. Uudet vesikalusteet lisäävät asumismukavuutta tekemällä vedenkäytöstä helpompaa ja ympäristöystävällisempää. Laadukkaat ja kestävät hanat ja vesikalusteet ovat tyylikkäitä ja helppoja käyttää. Samalla asunnon ilme päivittyy. 

Kylpyhuoneen uudet hanat ja vesikalusteet tuovat sujuvuutta arjen aamurutiineihin ja illan pesuhetkiin. Voit sulkea esimerkiksi pesukoneventtiilin silloin, kun kone ei ole käytössä. Korona-aikana käsienpesun tärkeys on korostunut. Nykyaikaiset, kosketusvapaat hanat säästävät energiaa ja vettä, ja ovat lisäksi turvallisia ja hygieenisiä.

Vaihtamalla asuntosi vesikalusteet nykyaikaisiksi käytät vettä turvallisesti niin keittiössä, kylpyhuoneessa kuin kodinhoitotiloissakin.

LVI-Tuikun putkiremontin yhteydessä tehtävän hanojen ja vesikalusteiden vaihdon hyödyt:

– Vältä hana- tai wc-istuimen rikon aiheuttama vesivahinko

– Säätöominaisuuksilla säästät veden lämmityslaskussa

– Veden kulutus ja vesilasku pienenevät

– Hienolla ja helppokäyttöisellä hanalla juuri oikean lämpöistä vettä

– Vesikalusteet tehty kestämään käyttöä, aikaa ja katseita

– Hanamallit saatavilla eri tyylisinä, klassisesta moderniin

– Vesikalusteiden muotoilun ansiosta tyylikkyyttä asuntoon

Rivitalon putkiremontin hinta - paljonko putkiremontti maksaa?

Rivitalon putkiremontin hintaan vaikuttaa remontin laajuus. Käyttövesiremontin hinta muodostuu kiinteistön koon ja remontoitavien putkien ja viemäreiden määrän mukaan.

Putkiremontti tehdään aina avaimet käteen -urakkana, jolloin remontti tehdään alusta loppuun asti. Saat LVI-Tuikulta nopean ja vaivattoman putkiremontin rivitaloon kilpailukykyiseen markkinahintaan. Tarjoamme putkiremonttiasiakkaillemme markkinoiden parhaat hanat ja vesikalusteet kilpailukykyiseen hintaan!

Onko taloyhtiössäsi suunnitteilla käyttövesiremontti? Varmista kestävä ja turvallinen vedenkäyttö! Ota yhteyttä ja pyydä tarjous! Palvelualueenamme on Espoo, Vantaa, Helsinki sekä Uudenmaan alue.

Tutustu palveluumme

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous